LUISTER LIVE
SOCIAL MEDIA
         
LUISTER LIVE
Inloggen
Gebruikersnaam

WachtwoordWachtwoord vergeten?
Vraag hier om een nieuw wachtwoord.
Artikelen Hierarchie
TWINTIG JAAR RADIO GOLDEN FLASH: EEN OVERZICHT
Artikel van 22 april 2002 (bron: www.iradio.be)

Goldenflash is nooit bij zijn tijd blijven stilstaan...

Vele mensen dachten dat het een grap was, wie begint er nu ook een totaal nieuw radiostation op ??n april? Toch werd de fictie realiteit en op ??n april 1982 was het zover; Radio Golden Flash (Westerlo-104.3 MHz) was een feit.
Het was de periode toen lokale radio's als paddestoelen uit de grond schoten, elke stad, elk dorp en zelfs elk gehucht beschikte toen over zijn eigen radio, maar nu twintig jaar later zijn er niet veel paddestoelen meer over. Zelfs de Melkherberg kan niet tippen aan de stevigheid van Radio Golden Flash. Het is ook een radio die niet is blijven vaststeken in het verleden, een radio die de evolutie meemaakte en nooit ter plaatse bleef trappelen. Radiomakers zullen het zeker beamen: stilstaan is achteruitgaan, en net dat is iets wat Golden Flash altijd voorkomen heeft. Nooit de trends gevolgd, maar de trends gezet, dat is waar het om gaat in de Renderstraat. Ook hun zelfstandigheid siert hen, niet bij ??n of andere keten gegaan "omdat dat "in" is en makkelijk geld verdienen is", maar zelf blijven inzetten om het hoofd boven water te houden, de kern van het hele Golden Flash-concept. Net daardoor worden de programma's zo druk beluisterd, omwille van hun eigenheid. Er is geen "big brother" die verteld wat kan en niet kan, geen "God de Vader" die voorgekauwde zinnen dicteert, Golden Flash is gewoon zichzelf en staat daardoor dichter bij de mensen dan menig andere radio. Is het daarom verwonderlijk dat de DJ's hun werk met zoveel plezier doen? Dat je gewoonweg in hun stem hoort dat ze dit niet "voor het geld" doen, maar voor de voldoening?

Ook het programmaschema ondergaat regelmatig wijzigingen, om nog korter op de bal te kunnen spelen. "Bij Golden Flash zit iedereen goed" blijft ??n van de zinnen die het beste typeert wat er omgaat in het radiolandschap. De zap-mentaliteit zit er ondertussen bij iedereen ingebakken, de tijd dat de knop vastgeroest stond op ??n zender is denkelijk voorbij, maar toch blijven er steeds meer mensen voor een korte of lange tijd stilstaan bij Golden Flash. Een feit om trots op te zijn.

De enige schaduw die over een lokale radio, van welk allooi ook, blijft hangen is het toekennen van de zendvergunningen. Elk jaar weer beloofd men van hogerhand dat de vergunningen voor langere periode toegekend zullen worden, maar telkens worden ze weer "voor bepaalde tijd" verlengd, als lapmiddel. Toch blijft Golden Flash steeds het pad bewandelen zoals het hoort, en gaan ze geen "illegale" praktijken aan (zoals bijvoorbeeld met teveel vermogen spelen "omdat er toch geen controle is") omdat ze het spel fair willen spelen.

2002 is het feestjaar, het twintigjarig bestaan is een feit, en dat wordt natuurlijk uitgebreid gevierd. Op zaterdag 27 april aanstaande zal het podium van "de Zoerla" ingenomen worden door orkest "The Wigs" en de Vlaamse klasse-artiesten Jo Vally & Willy Sommers. Twee bekenden die al eerder op fanbals van de radio aanwezig waren, en die dus wel weten hoe ze Westerlo in beweging moeten krijgen. Info via 014/26.44.66.

www.goldenflash.be