LUISTER LIVE
SOCIAL MEDIA
         
LUISTER LIVE
Inloggen
Gebruikersnaam

WachtwoordWachtwoord vergeten?
Vraag hier om een nieuw wachtwoord.
Artikelen Hierarchie
VZW GOLDEN FLASH UIT WESTERLO GAAT EVENEENS NAAR RVS
Artikel van 12 maart 2004 (bron: www.iradio.be)

"We hebben maar ??n fout gemaakt: niet genoeg gebluft en gelogen in ons dossier"

In Westerlo waren er drie kandidaten voor ??n beschikbare frequentie (105.4 MHz - 100W), uiteindelijk werd de VZW VRH (Double You, momenteel op 103.4 MHz) erkend. De VZW Radio Carr? (Contact2, momenteel op 105.4 MHz) en de VZW Golden Flash (momenteel op 104.3 MHz) dienen hun uitzendingen binnen afzienbare tijd te stoppen. Radio Golden Flash kwam sedert 19 december regelmatig in de media en liet daarbij de ontgoocheling over de niet-erkenning duidelijk blijken. De omroep bestaat ondertussen 22 jaar, en was de enige houvast voor stichter en stationmanager Patrick Van Kerckhoven, een rolstoelgebruiker die sedert zijn jeugd aan een spierziekte lijdt. Hij is op radio Golden Flash door de week te beluisteren als Patrick De Biezenbreker, met het programma 'The Golden Flashback Show'. Patrick Van Kerckhoven gaf de i-redactie meer uitleg over het verzoekschrift tot schorsing en nietigverklaring dat de VZW Golden Flash indiende bij de Raad van State.

"DIT IS ERGER DAN FAILLIET GAAN, DIT WAS EEN MES IN ONZE RUG"
Patrick Van Kerckhoven: "19 december 2003 staat voor eeuwig in het geheugen van radio Golden Flash gegrift. Golden Flash kreeg geen erkenning. Na 22 jaar radio maken, zouden we onze stekker er moeten uittrekken. Gedaan met Golden Flash. Op 13 januari viel dan eindelijk het officieel bericht in de bus. Van dan af hadden we nog zestig dagen de tijd om ons te bezinnen. Gaan we dit zomaar over ons heen laten gaan? Dit kan toch niet? Het nieuws verspreide zich als een lopend vuurtje. We kregen uit alle delen van het land aanmoedigingen. 'Golden Flash moet doorgaan'. Een petitie werd opgestart. Op een minimum van tijd hadden we 6000 handtekeningen. Niemand hier in de streek kon dit geloven dat ze ons dit gelapt hadden. Dit is erger dan failliet gaan, dat ziet men meestal aankomen. Dit was een mes in onze rug".

SAMENWERKEN? "MEN ZET TOCH OOK GEEN DONNA BIJ KLARA"?
Patrick Van Kerckhoven: "Op 23 december kregen we bericht dat we best konden samenwerken met onze collega's die wel de erkenning bekomen hadden en dat onze Minister Marino Keulen persoonlijk wou komen bemiddelen. Dit deed ons nog meer nadenken. Amper vier dagen na het slechte nieuws zou men ons gaan helpen om toch nog radio te kunnen maken. Waarom die haast? Wou men ons sussen of in slaap wiegen of hadden ze toen al hun fouten ingezien? Waarschijnlijk wisten ze ook wel dat wij als benadeelde niets te zeggen hadden en dan nog twee heel verschillende radio's qua format en luisteraars. Men zet toch ook geen Donna bij radio Klara?", aldus stationmanager Van Kerckhoven.

AFGEBROKEN EN BEKRITISEERD IN DE NIEUWSGROEP BE.RADIO
Patrick Van Kerckhoven: "Intussen werden we dan ook nog uitgeroepen ongelofelijk maar waar tot beste lokale radio van de Provincie Antwerpen. Dus er moesten stappen ondernomen worden. We hebben getracht Minister Marino Keulen te kunnen spreken. Er zijn brieven, e-mails verstuurd en telefoons gedaan naar het kabinet van Minister Marino Keulen maar tot op heden nog altijd zonder resultaat. Intussen deed natuurlijk ook de roddelpers zijn best om Golden Flash af te breken via de nieuwsgroep. Onbekenden sleurden onze naam door het slijk en wat nog erger was, de stichter (stationmanager) van radio Golden Flash die al van zijn twaalfde rolstoelgebruiker is wegens een spierziekte en de radio nog als enig houvast heeft, werd bekritiseerd dat hij zijn rolstoel gebruikt om een vergunning te bekomen. Een echte schande iemand zo beledigen", stelt een persoonlijk geraakte Patrick Van Kerckhoven.

"WIJ ZIJN OP ONS STERKSTE WAPEN GEPAKT"
Patrick Van Kerckhoven: "Op 16 januari 2004 kregen we dan de gelegenheid om de dossiers te gaan inkijken wat we dan ook met veel aandacht gedaan hebben. Wij vielen van de ene verbazing in de andere. Om ??n punt aan te halen: de infrastructuur of ??n gedeelte hiervan was niet goed genoeg beschreven. Golden Flash heeft steeds gestreefd om met professioneel materiaal te werken en na 22 jaar hard werken zijn we daarin geslaagd. Vele mensen zoals de cameraploeg van Koppen van VRT, Het Laatste Nieuws, Gazet van Antwerpen, Het Nieuwsblad, RTV, VTM, RTBF, noem maar op, ze waren allen zeer verbaasd dat een lokale radio met zo'n materiaal werkte. Alleen het VCM heeft de moeite niet kunnen doen om ter plaatse te komen kijken. We hebben maar ??n fout gemaakt en dat is dat we niet genoeg gebluft en gelogen hebben in ons dossier. We zijn op ons sterkste wapen gepakt".

"ONS VERTROUWEN LIGT NU IN HANDEN VAN ADVOCATEN"
Patrick Van Kerckhoven: "We hebben kunnen besluiten dat er met twee maten en twee gewichten geoordeeld en beoordeeld is. Dus het werd tijd om stappen te ondernemen en voor een advocaat te kiezen. Alles werd in handen gegeven van het advocatenkantoor Van Hende-Rummens. Ons vertrouwen ligt nu in hun handen. Ondertussen is er bij de Raad van State een verzoekschrift tot schorsing een verzoekschrift tot nietig verklaring ingediend. We hopen uit de grond van ons hart dat we hiermee al onze luisteraars, sympathisanten en het verenigingsleven in en rond Westerlo een dienst bewijzen. Wij zijn er voor u."

www.goldenflash.be

i-redactie (HC) - met dank aan Patrick Van Kerckhoven