LUISTER LIVE
SOCIAL MEDIA
         
LUISTER LIVE
Inloggen
Gebruikersnaam

WachtwoordWachtwoord vergeten?
Vraag hier om een nieuw wachtwoord.
Artikelen Hierarchie
Red hot ?n? Blue
Vanaf donderdag 3 april mag Webradio Golden Flash een nieuwe medewerker verwelkomen. Engert Notenbalk hoor je voortaan iedere donderdag tussen 19 en 21 uur met Red hot ?n? Blue.

In "Red Hot 'n' Blue" wordt wekelijks een gevari?erde portie muziek van de voorbije 50 jaar geserveerd. Er loop een rode draad door het programma: de platen (telkens zowat 30 nummers) zijn allemaal op ??n of andere manier met mekaar verbonden. Als dat een beetje mysterieus klinkt, dan moet je zeker even luisteren. Het wordt gaandeweg wel duidelijk.
Naast de rode draad zijn er een paar vaste ingredi?nten in elke aflevering. Een oude klassieker op vinyl wordt vanonder het stof gehaald (wees gerust: in digitale kwaliteit) en als "klassiek album van de week" op je losgelaten met drie verschillende tracks. Na het tijdsein van 8 uur duikt "Red Hot 'n' Blue" in de archieven: we kijken wat er precies 50 jaar geleden op muzikaal vlak verscheen. En elke aflevering start met de "Red Hot 'n' Blue"-artiest(en) van het jaar. In 2008 zijn dat 52 weken lang de Amerikaanse Eagles. Fenomenaal groots in de seventies en vroege eighties en met de dubbel-cd "Long road out of Eden" helemaal terug sinds eind vorig jaar.