BLOK SECURITY
      
LUISTER LIVE
SOCIAL MEDIA
         
ELMOS
LUISTER LIVE
Inloggen
Gebruikersnaam

WachtwoordWachtwoord vergeten?
Vraag hier om een nieuw wachtwoord.
SHARE
Foodfestival Westerlo 21-22-23 april
WesterloHet Foodfestival is het eerste evenement van het toeristische seizoen in Westerlo. Daarmee wordt op 21, 22 en 23 april het zomerseizoen groots en feestelijk ingezet. Op 23 april zijn er ook activiteiten in het kader van Erfgoeddag.

Het park van het gemeentehuis in Westerlo met op de achtergrond het kasteel van Jeanne de Merode is een unieke locatie voor een Foodfestival. De eerste editie vorig jaar was zeer geslaagd met een grote opkomst van bezoekers en een super gezellige sfeer. De beschikbare plaatsen voor het foodfestival van 2017 waren dan ook zeer snel ingenomen door geÔnteresseerde foodtruckuitbaters.

Op het festival serveren een 20-tal foodtrucks creatieve streetfood. De veelal jonge chefs hebben in een foodtruck een hip en trendy alternatief gevonden voor een restaurant of bistro. De organisatoren hebben gezorgd voor een mooie mix met gerechtjes en drankjes uit alle hoeken van de wereld. Je ontdekt er nieuwe verrassende trends en pareltjes van foodtrucks.
Al geproefd van chocokebab? Het kan op het Foodfestial. Chocokebab komt uit ItaliŽ en is sinds kort een hype in BelgiŽ. Chocolade verpakt in een zachte wrap, afgewerkt met fruit, ijs of noten en misschien een wolkje slagroom. Een lust voor het oog en een streling voor de tong.
Vanuit een exclusieve Amerikaanse Ford ambulance serveert Copperdag meer dan dertien variŽteiten hautedogs. Verschillende broodjes, worsten en toppings van topslagers en topbakkers zijn de basis voor perfect samengestelde hot- en hautedogs. Zelfs voor de vegetariŽrs is er een aanbod.
Uiteraard ontbreken ook de authentieke steenoven pizza's en pasta's uit de Italiaanse keuken niet. Ook de liefhebbers van Aziatische gerechten en Belgische klassiekers zoals wafels en frieten komen aan hun trekken.
Daarnaast is er ook aandacht voor kwaliteitsproducten van lokale ondernemers. De koffiebranders Wim Janssens en Jef Seykens van koffiebranderij Mokapi uit Laakdal zorgen voor de koffie op het Foodfestival. Zij kopen koffiebonen van plantages die minimaal gebruik maken van pesticiden en chemicaliŽn. Gezonde bonen dus als basis voor kwaliteitskoffie. De koffiebonen worden in de koffiebranderij in Laakdal op artisanale manier geroosterd en op lage temperatuur gebrand. De koffie smaakt daardoor minder bitter en bevat minder cafeÔne. Kom genieten van deze lekkere ambachtelijk gebrande koffie.

Het festival is een familiale aangelegenheid. Er is ook aan de kids is gedacht. En dan hebben we het niet alleen over wat ze graag lusten maar ook over hun plezier gedurende het festival.
Verder zijn er DJ's en live muzikanten die zorgen voor de nodige sfeer en ambiance.
Pino Baresi is ruim 25 jaar met muziek bezig. Hij geeft eigen invullingen aan internationale successong. Zelfs in openlucht gaat ďhet dak erafĒ!
Bart Buls laat zich dit jaar vergezellen door Jan Hautekiet. Een meer dan geslaagde combinatie.
Alana Dante startte haar zangcarriŤre in karaokebars. Haar eerste singles kenden vooral succes in het buitenland. De grote doorbraak in BelgiŽ kwam er in 1997 met het nummer "Take me for a ride". Het nummer "Get ready for the sunsand" werd na de voorronde van Eurosong een grote hit in binnen- en buitenland.
Teun Van Aerschot is een singer-songwriter uit Westerlo. Hij speelt dus in zijn eigen achtertuin op het foodfestival. Hij brengt een akoestische set met nummers uit zijn meest recente albums.

Het Foodfestival wordt de perfecte opener van het toeristische seizoen in Westerlo. Kom proeven, genieten en ontdekken op vrijdag 21 april van 18 tot 24 uur, zaterdag 22 april van 12 tot 24 uur, zondag 23 april van 12 tot 22 uur. Gratis inkom!