BLOK SECURITY
      
LUISTER LIVE
SOCIAL MEDIA
         
ELMOS
LUISTER LIVE
Inloggen
Gebruikersnaam

WachtwoordWachtwoord vergeten?
Vraag hier om een nieuw wachtwoord.
SHARE
Jazz in Herentals
HerentalsJazz in Thals brengt op Pinksterzondag, 4 juni 2017 gratis jazz naar het centrum van Herentals. Op tien locaties spelen evenveel bands 3 of 4 sets tussen 21u en 1u. De verschillende locaties liggen op wandelafstand van elkaar rond de Grote Markt van Herentals.

Rebirth Collective : negenkoppige jazz band olv trombonist Dree Peremans
Cafe Brigand | Bovenrij 59, 2200 Herentals
David Thomaere Trio : jazz met vlotte melodieën en opzwepende ritmes
Café Unico | Grote Markt 6, 2200 Herentals
Mr. Lemming : het uiterst funky en prettig gestoorde alter ego van BABL
Club Human | Grote Markt 16 , 2200 Herentals
Cal Tjader Project : project van vibrafonist Andres Liefsoens rond de muziek van Cal Tjader
Café Druyts | Grote Markt 30 , 2200 Herentals
Jan Mues Quartet : melodieuze en swingende benadering van de jazzmuziek
Café 't Theater (café) | Grote Markt 35, 2200 Herentals
Sofst : Live electro/groove fusion jazz
Café 't Theater (benedenzaaltje) | Grote Markt 35, 2200 Herentals
Zygomatik Quintet : mengt op fascinerende wijze rock, soul, jazz en funk
Jeugdcentrum 2200 | Grote Markt 41, 2200 Herentals
Jef Neve Solo : openingsconcert : intiem concert met Jef Neve solo op piano
Hotel Karmel | Grote Markt 41, 2200 Herentals
Dervish : e-jazz project van Toine Thys
Café De Max | Nieuwstraat 16, 2200 Herentals
Bart Defoort Quintet : warm, swingend, groovy: een perfecte mix van vele gevoelens
Hotel De Zalm | Grote Markt 21, 2200 Herentals

Jazz in Thals : een gratis jazz event op Pinksterzondag.
Op pinksterzondag zal ook dit jaar weer een gezellige drukte heersen rondom de Grote Markt van Herentals. Want na het succes van de vorige edities, waarop meer dan 1400 enthousiaste muziekliefhebbers aanwezig waren, beloofd ook Jazz in Thals 2017 opnieuw een succes te worden. Met meer café's en een affiche waarop de top van de belgische jazzscene terug te vinden is, moet dit zeker lukken.

Het streefdoel is nog steeds de jazzmuziek tot bij een groot publiek te brengen. Jazz in Thals wil mensen warm maken voor de diverse stijlen en de rijkdom van jazz. Met het opzetten van nevenactiviteiten en het introduceren van een aantal nieuwigheden, doelen de initiatiefnemers nog meer op een mengeling van jong en ouder publiek. Door de samenwerking met jeugdcenter 2200 zet men immers volop in om de jeugd meer te betrekken. én de inkom blijft voor iedereen GRATIS!

Om de beleving van het festival ook dit jaar volledig te maken is er terug Food&Music. Het publiek kan genieten van een lekkere en gezonde hap in het historisch kader van de Grote Markt. Omdat de innerlijke mens niet mag vergeten worden op zo'n avond en men in de deelnemende kroegen niet terecht kan voor een versterking van die innerlijke mens, heeft Jazz in Thals eetstandjes voorzien waar men oa terecht kan voor een unieke en overheerlijke "Jazz-in-Thals-burger".

Ook dit jaar wordt er extra aandacht besteed aan de manier waarop het publiek uit het grote aanbod de juiste keuzes kan maken. De Jazz in Thals app, die vorige jaar geďntroduceerd werd, zal terug beschikbaar zijn in een geupdate versie en het voor de bezoeker makkelijker maken om een eigen programma uit te kiezen en te volgen. Zo zal de bezoeker die gebruikmaakt van de app, als hij zijn favorieten ingeeft, een bericht krijgen wanneer een favoriete groep start met optreden. Zo moet je nooit missen wat je echt wil zien en horen. Uiteraard vindt men in de app ook alle info over het programma van Jazz in Thals, de groepen en de deelnmende café's.

Intiem openingsconcert met Jef Neve
Hotel Karmel is een nieuwe locatie voor Jazz in Thals 2017. In de kapel van dit gerenoveerde Karmelietenklooster, dat nu is omgebouwd tot een hotel, zal tijdens de editie van 2017 een solo concert van Jef Neve plaatsvinden. Anders dan de op de andere locaties zal dit een zittend concert zijn en zal er met reservaties gewerkt worden. Gezien het beperkt aantal plaatsen is snel zijn dus de boodschap, want vol is vol.
Op dit moment is het openingsconcert met Jef Neve reeds volzet en worden nieuwe aanvragen op een wachtlijst geplaatst.

Iedereen is dus van harte welkom op zondag 4 juni voor een avond gratis jazzmuziek tijdens Jazz in Thals.
Meer info vind je op www.jazzinthals.be en Facebook