BLOK SECURITY
      
LUISTER LIVE
SOCIAL MEDIA
         
ELMOS
LUISTER LIVE
Inloggen
Gebruikersnaam

WachtwoordWachtwoord vergeten?
Vraag hier om een nieuw wachtwoord.
SHARE
Nieuws vanuit het schepencollege van Westerlo
WesterloZorgzaam ouder worden, we hebben een geWOONtebreker nodig
zondag 21 mei

Hoe kan je je woning eenvoudig aanpassen als je zorg nodig hebt? Zijn er veel zorgvoorzieningen in jouw buurt? Hoe kunnen we onze gewoonten veranderen zodat we samen oud kunnen worden in een fijne omgeving met voldoende zorg? Allemaal uitdagingen die een breuk met onze huidige woongewoonten vragen. Met het project GeWOONtebreker zoekt de provincie Antwerpen het samen met Nijlen, Wijnegem, Malle en Westerlo ter plaatse uit. In de GeWOONtebreker brengen we netwerken en voorzieningen in kaart, onderzoeken we hoe inwoners oud willen worden in hun gemeente en staan we stil bij trends en ontwikkelingen.

Op zondag 21 mei zijn er drie sessies om dat samen uit te zoeken voor onze dorpen:

voor Voortkapel en Oosterwijk
van 9.30 tot 11.30 uur in de Polyvalente zaal in de Stijn Streuvelsstraat 11 in Voortkapel

voor Westerlo, Zoerle-Parwijs en Heultje
van 12.30 tot 14.30 uur in De Zoerla in de Gevaertlaan 1 in Zoerle-Parwijs

voor Oevel en Tongerlo
van 15.30 tot 17.30 uur in De Biekorf in de Sint-Michielsstraat 8 in Oevel

We luisteren en denken samen na over wonen en zorg vandaag en in de toekomst. Wat waardeer je aan wonen in Westerlo en in je eigen dorp? Hoe wil je hier oud worden? Hoe moet de toekomst eruit zien? Op 10 juni volgen er ook nog bezoeken aan alternatieve woonvormen en in het najaar zitten we opnieuw rond de tafel om suggesties en acties op te lijsten.

Hulp nodig bij het invullen van je belastingbrief?
donderdag 18 mei en dinsdag 30 mei

De Federale Overheidsdienst FinanciŽn heeft zitdagen in het gemeentehuis in de Boerenkrijglaan 61 in Westerlo op donderdag 18 en dinsdag 30 mei van 9 tot 12 en van 13.30 tot 15 uur. Daar kan je terecht voor hulp bij het invullen van je belastingbrief. Ook in de belastingkantoren in de BelgiŽlaan 31 in Herentals en in de Werft 65 in Geel helpen ze je graag verder. In mei kan dat elke werkdag van 9 tot 12 uur, in juni van 9 tot 15 uur.

Breng alle documenten mee die kunnen helpen bij het invullen van je aangifte. Gehuwden en wettelijk samenwonenden laten het best hun partner op voorhand de aangifte ondertekenen. Ook je aanslagbiljet van vorig jaar is een nuttig hulpmiddel.

Let The Games Begin
infosessie voor ouders van gamers op donderdag 18 mei

Gamen is niet meer weg te denken, bijna iedereen doet het wel eens. Ouders willen vooral dat hun kinderen er plezier aan beleven, maar hebben ook heel wat vragen. Bert Gielen vertelt waarom gamen leuk is en hij geeft antwoorden op vragen zoals: 'Hoe kan je kinderen helpen om op een goede manier te gamen?', 'Hoe praat je met kinderen over gamen?' en 'Hoe geef je het goede voorbeeld, stel je de juiste grenzen en hou je toezicht waar nodig?'

Let The Games Begin vindt plaats op donderdag 18 mei om 20 uur in de bib in het Kasteelpark 5 in Westerlo. De sessie is gratis, je moet je wel op voorhand inschrijven bij
de jeugddienst.

Containerpark kreeg 64 198 bezoekers over de vloer in 2016

In 2016 kreeg het IOK-containerpark in de Oevelse dreef 64 198 bezoekers over de vloer, waarvan ongeveer de helft betalend. Daarmee behoort het Westelse containerpark tot de drukst bezochte containerparken van de Kempen. Vooral juni, juli en augustus zijn drukke maanden. De Westerlonaren brachten allemaal samen 3,64 miljoen kilo afval binnen , of gemiddeld 147 kilo per inwoner. Vooral grof vuil (363 ton), papier en karton (513 ton), steenpuin (701 ton) en groenafval (695 ton) vinden vlot de weg naar het containerpark.

De verwerking van afval op het containerpark kostte 499 000 euro, daarvan betalen de klanten 182 000 euro of 36,5 %, de gemeente betaalt de overige 317 000 euro of 63,5 %. Meer cijfers over het containerpark vind je in het jaarrapport containerpark 2016.

Schoolraden hebben nieuwe leden

Inspraak op school is goed geregeld. Naast informele participatie en leerlingenraden heeft elke school ook een schoolraad met vertegenwoordigers van de ouders, het personeel en de lokale gemeenschap. De vertegenwoordigers van het personeel en de ouders worden om de vier jaar verkozen. Na hun aanduiding kiezen ze bij consensus de vertegenwoordigers van de lokale gemeenschap.

De schoolraden van de gemeentescholen van Heultje, Oevel en Voortkapel zijn onlangs verkozen voor de periode 2017-2021. Ze kozen Gust Eyckmans, Gerard Theeuwes en Frans Verellen als vertegenwoordigers van de lokale gemeenschap in de schoolraad van Heultje, Myriam Fifi, Jan Gebruers en Godelieve Raeymaekers voor Oevel en Michelle Tournoy, Jan Van Mensen en Joost Wijnants voor Voortkapel.

We wensen de schoolraden alvast veel succes met hun opdracht!

Stammenbos in Goudvinkstraat

Met de hulp van studenten van Thomas More Kempen heeft het speelterrein in de Goudvinkstraat in Heultje een knappe make-over gekregen. Het speelterrein heeft ook een nieuwe naam die past bij de nieuwe inrichting: Stammenbos.

Benieuwd naar het nieuwe speelterrein? Kom dan naar de feestelijke opening op zaterdag 27 mei om 10 uur. Kinderburgemeester Jozefien en de schepen van Jeugd trakteren met een ijsje!
Nieuwe afficheborden

Een leuke affiche om je fuif of activiteit aan te kondigen: het blijft in tijden van Instagram, Snapchat en Facebook blijkbaar een must-have om je publiek te bereiken. De afficheborden in de zeven Westelse dorpen hebben dan ook al heel wat meegemaakt en zijn aan vernieuwing toe. Die vernieuwde borden komen er nu aan: 15 stuks, strategisch opgesteld langs de Westelse wegen, vervangen de oude borden. De kostprijs van de vernieuwde borden is 9 075 euro. Een overzicht van de plaatsen van de afficheborden en het reglement vind je op www.westerlo.be.