BLOK SECURITY
      
LUISTER LIVE
SOCIAL MEDIA
         
ELMOS
LUISTER LIVE
Inloggen
Gebruikersnaam

WachtwoordWachtwoord vergeten?
Vraag hier om een nieuw wachtwoord.
SHARE
Nieuws vanuit het schepencollege van Herentals
HerentalsInfotentoonstelling over Fietsostrade Herentals-Balen

Op donderdag 22 juni stelt de provincie Antwerpen de ontwerpplannen van de fietsostrade F105 voor aan de inwoners van Herentals. Iedereen is tussen 16 en 21 uur welkom op de infotentoonstelling in de Lakenhal.

De F105 is de fietsostrade die langs de spoorweg van Herentals over Olen, Geel en Mol naar Balen zal lopen. Met een totale afstand van 26 kilometer zorgt ze ervoor dat u veilig en vlot door de Kempen kunt fietsen. Op de infotentoonstelling komt u onder meer te weten waar de fietsostrade aftakt op bestaande fietspaden en ziet u hoe de fietsbruggen over de Kleine Nete, de Sint-Jobsstraat en het Kempisch Kanaal eruit zullen zien. Hebt u nog vragen, dan kunt u ze stellen aan de aanwezige medewerkers.

Kajakken voor 55-plussers

Op dinsdag 27 juni kunnen 55-plussers gaan kajakken. De tocht start om 13.30 uur aan De Hut (Spaanshofpark z/n) en eindigt rond 16 uur in Grobbendonk. De stadsbus brengt u terug naar Herentals. Deelnemen kost 5 euro. U kunt tot 16 juni inschrijven en betalen bij de sportdienst in De Vossenberg.

Rondes van de Vlaamse Wielerschool

Van maandag 3 tot vrijdag 7 juli organiseert de Vlaamse Wielerschool de Ronde van de Aspiranten. De ronde is geen wedstrijd maar bestaat uit begeleide dagtochten van 60 tot 100 kilometer met veel leuke fietsproeven. De ronde eindigt op 7 juli op de Grote Markt in Herentals.

Enkele weken later is er ook een Ronde van de Miniemen. Die start op maandag 31 juli met een proloog op de Belgiėlaan en eindigt op vrijdag 4 augustus op de Grote Markt. Op maandag 31 juli is de Belgiėlaan (tussen Blijdenberg en Hofkwartier) van 8 tot 10.30 uur afgesloten voor het verkeer in de richting van het station naar het centrum.

Preventieacties op de feestmarkt

Het stadsbestuur en de Lokale Politie Neteland voeren een actie tegen gauwdiefstal tijdens de jaarlijkse feestmarkt op vrijdag 14 juli. De politie is aanwezig met een informatiestand met preventietips. Bovendien brengen zij een politiemotor mee waar kinderen op mogen plaatsnemen. De humoristische straattheatervoorstelling Monsieur Cadeau toont u hoe gauwdiefstal in zijn werk gaat. En ook de animatiefiguren Pick en Pock zijn van de partij.

Verder kunt u een bezoekje brengen aan de antirooktent. Een tabacoloog geeft er uitleg over de mogelijkheden om te stoppen met roken. Zij doet proeven met een rookrobot en voert CO-tests uit bij rokers en niet-rokers.

Politie houdt verhoogd toezicht aan de schoolomgevingen

De afgelopen dagen kwamen er diverse meldingen binnen van verontruste ouders en scholen omwille van een vermeende kinderlokking in Grobbendonk afgelopen zondag. Het feit dat er een aantal dagen voordien sprake was van een kinderlokker in Zandhoven maakte de melding des te ernstiger. Het onderzoek naar beide zaken is volop bezig.

De Lokale Politie Neteland benadrukt dat er op dit moment geen concrete aanwijzingen zijn dat er een kinderlokker bezig is in de politiezone Neteland. Maar extra waakzaamheid kan nooit kwaad. Politieploegen houden extra toezicht aan de schoolomgeving bij het begin en einde van de schooltijden. Ook roept de politie op om bij verdachte voertuigen of personen steeds het nummer 101 te contacteren. Tracht steeds de nummerplaat van het voertuig te noteren.

Enkele preventietips die u uw kinderen kunt meegeven:

Ga nooit mee met een vreemde, ook niet als ze zeggen dat papa of mama hebben gevraagd om mee te komen.
Blijf niet staan en ga zo snel mogelijk naar iemand die je kent of een plek waar meer mensen komen.
Gil en schreeuw als iemand je dwingt om mee te gaan.
Neem nooit iets aan van vreemde mensen, geen snoepjes of speeltjes of ga geen rondje meerijden op een gave scooter of met een auto.