BLOK SECURITY
      
LUISTER LIVE
SOCIAL MEDIA
         
ELMOS
LUISTER LIVE
Inloggen
Gebruikersnaam

Wachtwoord



Wachtwoord vergeten?
Vraag hier om een nieuw wachtwoord.
SHARE
Zomeractiviteiten halfweg
Heist-op-den-BergDe jeugddienst, sportdienst en buitenschoolse kinderopvang van Heist-op-den-Berg kijken met tevredenheid terug op de eerste helft van de vakantie. De maand juli was zeer geslaagd. Maar ook in augustus staat er nog heel wat op het programma!

Sportkampen

Gedurende de zomervakantie organiseert de sportdienst verschillende sportkampen.
Enerzijds zijn er de themasportkampen die volledig door de sportdienst georganiseerd worden. Op deze themasportkampen kunnen zowel kleuters als kinderen van 6 tot 15 jaar zich komen uitleven. De eerste week van juli deden 100 kinderen mee aan de tweede editie van de crea-sportweek. 90 kleuters betraden voor een week het kasteel tijdens de ridders- en prinsessenweek. Nieuw in juli was de natuur- en omnisportweek in De Averegten, waar ze allerlei leuke activiteiten deden zoals zaadbommen en een insectenhotel maken. Ook de avonturenweek werd in een nieuw kleedje gestoken. De deelnemers gingen zich drie dagen uitleven in De Nekker, waar ze een vlottenrace hielden, leerden boogschieten, een ‘pamperpaal’ beklommen, …
In augustus staan ook nog heel wat themasportkampen op het programma: circusweek, American week, piratenweek, …
Naast deze themasportkampen werkt de sportdienst samen met verschillende Heistse sportclubs voor de sportspecifieke kampen. Ondertussen zijn enkele van deze kampen al een gevestigde waarde in het zomeraanbod. Zo kan de sportdienst ook dit jaar weer rekenen op Danscentrum Movere (dans), Arduas gym (gymnastiek), Dansstudio Kick-iT (dans), Sportrakker vzw (voetbal), Handbalclub Heist-op-den-Berg (handbal) en El Sole (kleuteryoga). Voor het eerst werd deze zomer ook een kleuterdanskamp georganiseerd in Wiekevorst door Danscentrum Movere.
Clubs die interesse hebben om dit aanbod mee uit te breiden, mogen altijd contact opnemen met de sportdienst. Dankzij deze sportclubs zijn er 700 extra plaatsen tijdens de zomervakantie.
In totaal waren er deze zomervakantie zo’n 1.750 plaatsen beschikbaar. Hier en daar zijn er nog vrij. Wil je graag deelnemen aan een sportkamp, dan kan je de vrije plaatsen nakijken op de webshop: https://webshopheistopdenberg.recreatex.be/. Als er geen plaatsen meer beschikbaar zijn voor een sportkamp dat je interesseert, dan kan je je vrijblijvend inschrijven op de wachtlijst. Wie weet komt er nog ergens een plaatsje vrij.

Speelkoffer

De Speelkoffer stond deze zomer al in vijf verschillende wijken, namelijk in Heist-station (Moretuslaan), Pijpelheide, Wiekevorst, Schriek en Booischot. De animatoren spelen telkens een hele week samen met de kinderen uit de buurt. Per wijk spelen er gemiddeld 15 kinderen mee. Dat de Speelkoffer ondertussen gekend is, is te zien door het aantal kinderen maar ook door het enthousiasme van de kinderen. Veel kinderen waren er vorige zomer ook al bij. Enkele jongeren uit de wijken zijn nu zelfs animator geworden en geven de speelmicrobe door aan de kleinste kinderen!

Tijdens de zomervakantie staat de speelkoffer nog in volgende wijken
• 7 augustus – 11 augustus: Itegem (Prof. Verbiststraat) en Schriek (Nachtegaalweg)
• 21 augustus – 25 augustus: Booischot (Struikheide) en Wiekevorst (Winterstraat)

In september en oktober is de speelkoffer op woensdagnamiddag te vinden in volgende wijken:
• 6, 13 en 20 september: Wiekevorst (Winterstraat)
• 27 september: Heist-centrum (Orshagenstraat)
• 4 oktober: Heist-centrum (Orshagenstraat)
• 11, 18 en 25 oktober: Heist-station (Moretuslaan)

In november en in de herfstvakantie kan je komen meespelen op volgende plaatsen:
• herfstvakantie: 30 oktober, 31 oktober en 1 november: Heist-station (Moretuslaan)
• woensdagnamiddag 8 en 15 november: Heist-station (Moretuslaan)

Speelpleinwerking

De gemeentelijke speelpleinwerking opende op maandag 3 juli haar deuren voor de start van de zomervakantie. Een heleboel animatoren stonden klaar om de kinderen te ontvangen en hen een onvergetelijke dag te bezorgen. Ook de dagen daarna werden de kinderen bedolven onder leuke thema’s en activiteiten: de kabouters en grootpleiners gingen al een hele week op bezoek bij ‘De Bomma’, ze streden in ‘The Game of Thrones’, hadden ‘Pech op de weg’ en deden ‘Ter land ter zee en op de maan’. Ze maakten ook koekjes en pizza en gingen op bezoek bij vrienden in Ten Kerselaere. De tofste activiteiten waren de waterspelletjes en het maken van eigen fidgetspinners. Een grote dosis fun op de Boonmarkt!

In de maand juli speelden er elke dag gemiddeld 131 kinderen op het speelplein, met op 13 juli een topdag van 196 kinderen. In totaal waren er in juli 3.519 deelnames aan de speelpleinwerking.
In de maand augustus wordt er nog elke werkdag van 9.30 tot 16.30 uur speelpleinwerking georganiseerd op de twee speellocaties: de 3- tot 5-jarigen spelen een hele dag in de lokalen van de buitenschoolse kinderopvang in de L. Carréstraat; de 6- tot 12-jarigen spelen een hele dag op de Boonmarkt en worden daar ingedeeld in twee leeftijdsgroepen, de kabouters (6 en 7 jaar) en de grootpleiners (8-12 jaar). Vanaf 7 uur en tot 18 uur wordt er op deze twee locaties dagelijks voor- en naopvang voorzien door de begeleidsters van de buitenschoolse kinderopvang.

Op vrijdag 25 augustus vindt de feestelijke slotdag van de zomerwerking plaats op het speelplein en in de L. Carréstraat. De zomervakantie wordt op een leuke manier afgesloten, ’s middags smult iedereen samen van een lekkere maaltijd en elk kind krijgt een leuk speelpleingadget mee naar huis. Al een kleine hint: de animatoren en begeleidsters staan weer voor jullie klaar op ons onbewoond eiland!

Opgelet: zowel voor de gewone speelpleinwerking als voor de slotdag moet je op voorhand inschrijven op de jeugddienst (ter plaatse of telefonisch) of via de webshop.

Like de pagina ‘Speelplein Hest’ op Facebook en bekijk plezante foto’s en berichten over de speelpleinwerking.

Workshops en uitstappen

Ook deze vakantie organiseert de jeugddienst tal van vakantieactiviteiten in samenwerking met zelfstandigen, vrijwilligers, enz. Traditiegetrouw zijn er enkele vaste waarden in het aanbod zoals het bezoek aan de brandweer, de politie en de kinderboerderij, en kook- en knutselactiviteiten. Deze activiteiten blijven populair en waren al snel volzet.

Naast de workshops worden er ook wekelijks uitstappen georganiseerd. Elke donderdag trekt de jeugddienst erop uit met een bus vol kinderen en animatoren. Naar Planckendael, KID Rock Festival, Toverland en andere leuke plaatsen. De populairste uitstap in juli was die naar Planckendael. De kinderen kregen eerst een persoonlijke rondleiding in het dierenpark. Daarna gingen ze de dieren bekijken, legodieren zoeken en spelen in de speeltuin. Zoals vorig jaar was er in juli ook een uitstap voor kinderen met hun grootouders. Ze gingen naar het Atomium en Mini-Europa, waar ze op verkenning gingen in de bollen van het Atomium en op ontdekkingsreis gingen langs de mooiste gebouwen van Europa.

Al deze activiteiten trokken in juli in totaal 555 kinderen.

Voor de maand augustus staan er nog tal van workshops en uitstappen op het programma. Er zijn voorlopig nog enkele plaatsen vrij voor: keramiek schilderen, een echte boer(in), brandweer (7-12 jaar) en krijtverfdoosje. Inschrijven kan je via de webshop https://webshopheistopdenberg.recreatex.be/, of neem contact op met de jeugddienst.

Openluchtfilm & Fest@Hest, summer edition!

Op vrijdag 11 augustus palmt de jeugddienst een hele namiddag en avond het Kerkplein van Heist-op-den-Berg in. Om 14 uur start de zomereditie van Fest@Hest; een evenement voor alle Heistse jongeren met tal van workshops en activiteiten (o.a. retrofietsen op rollen, mocktails maken, een dj-workshop, nageltje klop, bloemenkapsels, …). Er zal ook een gratis chill-out zijn. Voor de workshops betaal je een bijdrage van 5 euro. Hiermee kan je aan elke workshop deelnemen.

’s Avonds wordt het nog wat gezelliger en wordt het Kerkplein omgetoverd tot een heuse openluchtcinema. De film van dienst is er eentje voor jong en oud: Safety First – The Movie! Je kan niet anders dan luidop lachen met de komische situaties die Dirk Porrez, Smos, Luc en Ingrid meemaken tijdens hun VIP-bewaking op het festival Tomorrowland. De filmvertoning is gratis en om het helemaal compleet te maken gaat vanaf 21 uur het drank- en snackstandje open. De film start na zonsondergang, rond 21.30 uur. Er worden voldoende zitplaatsen voorzien, maar breng gerust je eigen stoeltje of deken mee.

Meer info over beide evenementen vind je op de website van de jeugddienst (www.jeugddienstheist.be) en op Facebook.

Hestival met o.a. Piet Piraat en Clement Peerens Explosition
Op zaterdag 26 augustus zal een stoere kapitein genaamd Piet Piraat als eerste het podium van Hestival betreden. Het wordt een energieke show waarbij jij en je vriendjes niet mogen ontbreken. Kom mee zingen, luisteren, dansen en beleef dolle pret! Er vallen die dag uiteraard nog vele andere dingen te beleven, zoals een springkasteel, kindergrime, ...

Aansluitend geven kleppers als Bandits, Jacle Bow, Woodie Smalls, Jali Madi Kanuteh met special guest Bart Peeters, Clement Peerens Explosition, Compact Disk Dummies en dj Tom Barman het beste van zichzelf. Dus duid deze dag met stip aan in je agenda. De deuren gaan open om 15 uur.
Hestival is bovendien helemaal gratis!

Surf naar www.hestival.be voor de volledige line-up en meer informatie.

Het volledige programma voor de maand augustus kan je lezen in de Lollie op www.heist-op-den-berg.be.

• Voor inlichtingen en inschrijvingen kan je terecht bij de jeugddienst (015 24 76 21) en sportdienst (015 75 86 57) of op de webshop https://webshopheistopdenberg.recreatex.be/