BLOK SECURITY
      
LUISTER LIVE
SOCIAL MEDIA
         
ELMOS
LUISTER LIVE
Inloggen
Gebruikersnaam

WachtwoordWachtwoord vergeten?
Vraag hier om een nieuw wachtwoord.
SHARE
Nieuws vanuit het schepencollege van Westerlo
WesterloGeen groene voegen meer tussen kasseien in centrum Westerlo

Vanaf donderdag 16 november tot eind december wordt er gewerkt aan de kasseistroken van de parkeerplaatsen op de Grote Markt, op de Vismarkt en in de EJ Van Gansenstraat, de Boerenkrijglaan, de PE Peetersstraat, de Polderstraat en de Sint-Lambertusstraat. Waar er gewerkt wordt, zijn de parkeerplaatsen 24 tot 48 uur niet bruikbaar. Er wordt niet gewerkt op woensdag-marktdag. Aan de korte zijde van de Grote Markt is er een grote kasseistrook. Op het moment dat men daar werkt, wordt dit stukje weg volledig afgezet voor ongeveer drie dagen. Er is dan ook een omleiding.

Een zevental jaren geleden is het centrum van Westerlo heraangelegd. Omwille van het beschermde dorpszicht zijn toen kasseien gebruikt voor de heraanleg van de parkeerplaatsen. Tussen die kasseien zitten echter centimetersbrede voegen waarin onkruid welig kan tieren. Niet mooi in je dorpscentrum en daarom laat de gemeente deze voegen opvullen met een speciale mortelsoort.

De omwonenden van parkeerzones waar aan gewerkt wordt, krijgen een briefje van de aannemer.

Aannemer stelt asfaltwerken al uit voor ze zijn begonnen

Aannemer Hoogmartens heeft de gemeente laten weten dat hij de geplande, en reeds via Westel Info en de pers gecommuniceerde, asfaltwerken de eerste weken niet kan uitvoeren. Als reden geeft hij vertragingen op bij andere werven. Als de temperatuur het toelaat wordt een deel van de werken toch nog dit jaar uitgevoerd, zoniet verschuiven de werkzaamheden definitief naar de volgende lente. Westerlo betreurt dat de aannemer zijn afspraken niet nakomt en riep hem daarvoor al op het matje.

De werkzaamheden aan de voegen van de parkeerplaatsen in Westerlo Centrum, het schilderen van de fietssuggestiestroken in Gooreinde, Overwijs, Zoerleberg, Goorkens, Schoolstraat en Schuurveldstraat en de rioleringswerken in de Pastorijstraat worden uitgevoerd door een andere aannemer en gaan de volgende dagen en weken wel gewoon door, als de weersomstandigheden gunstig zijn. Een overzicht van de geplande werkzaamheden in 2017-2018 vind je op www.westerlo.be.

Infoavond voor verhuurders op dinsdag 21 november

Op dinsdag 21 november om 19.30 uur is er in Lokaal Dienstencentrum TerHarte in de Verlorenkost 22 in Westerlo een gratis infoavond voor iedereen die een huis verhuurt of wil verhuren.

Je krijgt er uitleg over premies en verplichtingen, minimale kwaliteitseisen en het conformiteitsattest. Ook de werking en de voordelen van verhuren via een sociaal verhuurkantoor komen aan bod. Afsluiten doen we met een drankje. Je kan dan meteen ook kennismaken met de Westelse woonconsulent.