40 Jaar Radio Golden Flash

40 Jaar Golden Flash

16 april 2022

Het venster op de wereld staat in Westerlo!

Niemand kon vermoeden 40 jaar geleden dat lokale radio Golden Flash alle mediastormen zou doorstaan en vandaag 40 jaar later beluisterd wordt in
de hele wereld. Toen de familie Van Kerckhoven onder impuls van zoon Patrick vrije radio Golden Flash oprichtten in 1982 was de respons in Westerlo en omgeving
overweldigend. Getuigen de vele legendarische fanbals met nationale “vedetten” die bezocht werden door duizenden mensen.

Golden Flash werd dan ook een vaste waarde dank zij trouwe sponsors en medewerkers.  Bij de herverdeling van de landelijke frequenties in 2004 was er ondanks veel protest geen FM uitzendfrequentie meer voor Golden Flash. Ieder ander zou de deur achter zich dichttrekken en de sleutel weggooien maar niet Patrick. Hij zocht naar nieuwe kanalen om de populaire zender te laten voortbestaan en goldenflash.be werd een internetradio. De studio’s werden continu vernieuwd en zijn vandaag 100% digitaal, geen plaatjes of CD’s meer, maar echte radioapparatuur met intelligente software.

30 medewerkers geven telkens het beste van zichzelf en daarbij vergeten we de luisteraars niet. Vandaag krijgt de radio reacties uit heel de wereld. Vaak van Vlamingen in het buitenland maar ook van hen die de gesproken taal niet begrijpen maar de internationale taal van de muziek op onze radio appreciëren. Onderzoek toont aan dat internetradio steeds populairder wordt en dat merken we aan onze luistercijfers.  Het feit dat we reeds 18 jaar, 24 uur per dag, als goldenflash.be op het internet muziek maken en dat we één van de eerste internetradio’s waren, zal daar ook niet vreemd aan zijn.  Vandaag zijn er internet radiotoestellen, streaming toepassingen en je kan onze muziek beluisteren op je smartphone. Geen excuses meer om niet te luisteren.

Dank zij de medewerkers en adverteerders waarvan sommige al vanaf dag één, blijft Golden Flash, 24 uur per dag muziek de wereld insturen.  Tot tevredenheid van Westerlo en omgeving maar ook heel ver daar buiten. goldenflash.be  een waar venster op de wereld!

Naar boven

© 2022 Golden Flash. All rights reserved.
Made with ♥︎ by Digital Work.