Bert Korthuis 30e42cce

Bert Korthuis

Biografie

Van zeer jong was ik aangetrokken door muziek. Ik heb een oudere broer die mijn interesse voor de muziek van de jaren 70 verklaard, maar tiener zijn in de overgangsjaren tussen 70 en 80 hebben natuurlijk een nadrukkelijke impact gehad op mijn muziekkeuzes. Funk, de betere motown disco, new-wave, rock en zelfs punk stonden dagelijks op het menu en in die jaren heb ik dit ook met veel graagte gedeeld op een in die tijd zeer populaire piratenradio in de druivenstreek.

Ook later is die brede muziekkeuze blijven bestaan en regelmatig zocht ik de mogelijkheid om de betere dansbare nummers ofwel te delen ofwel te dansen en dikwijls beide tegelijk. Recent hebben een aantal vrienden van de piratenradio uit de druivenstreek elkaar opnieuw gevonden en hebben we een aantal jaren jaarlijks een (voor ons) groot dansevenement te houden, met de muziek van toen en onze fans van toen. Dat heeft ons vele jaren bezielt, jammer genoeg in onze vaart gestopt door Covid-19.

Maar mijn liefde voor radio maken was opnieuw gewekt en toen ik de gelegenheid kreeg om voor een kwaliteitsvolle radio te gaan werken zoals Golden Flash heb ik geen moment getwijfeld. In “De Onverwachte Wending “deel ik opvallende en verassende muziek in een hutsepot van genres maar veelal zeer dansbaar. Het zwaardere new-wave en punkrock werk kan je beluisteren op maandag in “Mag het WA meer zijn”. Hopelijk ontmoeten we elkaar virtueel op een van die momenten.

Naar boven

© 2022 Golden Flash. All rights reserved.
Made with ♥︎ by Digital Work.