Engert Nootenbalck c22d46d7

Engert Notenbalk

Biografie

Hij begon zijn radiocarrière in januari 1974 bij het toenmalige Radio 2, omroep Oost-Vlaanderen. Tot 1976 presenteerde hij op vrijdagavond een eigen programma en tijdens de week sprokkelde hij popnieuws en deed hij interviews voor het legendarische Rudi’s Club op woensdagnamiddag. Occasioneel was hij ook stand-in voor de Top-30, die immers ook uitgezonden werd vanuit Gent.
In 1979 en 1980 werkte hij samen met Gust De Coster en Marcel Vanthilt mee aan radio Capitale, de eerste vrije zender in Brussel. Die was Franstalig maar op dinsdagavond was er een Nederlandstalige avond.

Dit resulteerde als 1 van de 7 medeoprichters in 1980 in de opstart  van een zuiver Nederlandstalige zender, FM Bruxel. Hij bleef er actief met meerdere programma’s tot eind 1986. In zijn thuisbasis, Haacht, was intussen in 1982 Radio Scoplia opgericht. 20 jaar lang tot in 2002 (en mits een paar naamsveranderingen van Radio Scoplia via Radio Haacht naar Radio Mango en finaal terug naar Radio Scoplia) deed hij  wekelijks een twee uur durend programma “Red Hot ‘n’ Blue”, waarin vooral aandacht werd besteed aan nummers uit de hele 20e eeuw. Tussendoor deed hij tussen 1990 en 1992 nog even een zijstap terug naar Radio 2, waar hij meewerkte aan “Villa Musica” op woensdagnamiddag.

Vanaf 2002 ging radio Scoplia (dat inmiddels verhuisd was van Haacht naar Leuven) zich meer toeleggen op nieuwere muziek, waardoor hij met zijn programma “Red Hot ‘n’ Blue” de overstap maakte naar Radio Ten in Begijnendijk  (waarmee Scoplia op dat moment al jaren samenwerkte) en vanaf 2009 naar Golden Flash in Westerlo. (www.goldenflash.be ) In het verlengde van het radioprogramma op Golden Flash werd begin 2016 een website opgezet (www.nipper.be)  om meer interactie met de luisteraars te hebben. (Overigens is Nipper de naam van de hond uit het logo van platenfirma His Master’s Voice – een logo dat al sinds 1890 gebruikt wordt in de muziekwereld).

De website (en bijhorende Facebookpagina) werd en wordt gebruikt om een wekelijkse competitie op te zetten. In 2016 werd op die manier gezocht naar het beste muzikale jaar van de 20e eeuw (dat werd uiteindelijk 1966). Vanaf 2017 wordt met wekelijkse thema’s gewerkt. Dat leverde sindsdien al ruim 250 weekcompetities op over muzikale thema’s.  Elke donderdagavond tussen 6 en 8 wordt hieraan uitgebreide aandacht besteed in het programma “Red Hot ‘n’ Blue” op radio Golden Flash.

Naar boven

© 2022 Golden Flash. All rights reserved.
Made with ♥︎ by Digital Work.