Eric f20192d1

Eric De Meijer

Biografie

In 1986 zette hij de eerste stappen in de wereld van de vrije radio. Na een half jaar non-stop gedaan te hebben bij BRO (Brasschaatse Radio Omroep) om de techniek te leren, mocht hij zijn eerste presentatie programma maken, Music Express genaamd.

Mid-jaren 90 overgegaan naar een studio verder in het gebouw waar Radio Park gevestigd zat en dit tot 1998.

In 1997 kwam de vraag om ook mee te doen aan C-Dance, een zender die niks anders draaide dan House Trance, kortom het geluid voor de uitgaanders in de discotheken.
C-Dance groeide uit tot een grote radiospeler in de Belgische radiogeschiedenis met toen al livestream en  satelliet uitzendingen over een groot deel van Europa en in het Vlaamse landsgedeelte op 17 frequenties plus in de avonduren. In het weekend namen ook stations in Nederland het signaal over.
Toen C-Dance stopte was er nog het programma  Hit-Revival dat hij maakte al van in 1992 dat tijdens de legerdienst in Peer (Kleine Brogel) bij Radio Holiday ontstond en op ongeveer 15 radio’s in vlaanderen later verdeeld werd en sinds 1998 ook bij Radio Golden Flash.

Momenteel ook nog programma makend op een vroegere zeezender genaamd Radio Monique die terug online maar ook in Nederland op AM de draad weer heeft opgenomen.

Levensmotto is “Music is my first love and it will be my last”.

Naar boven

© 2022 Golden Flash. All rights reserved.
Made with ♥︎ by Digital Work.