JDC Home 7 scaled 6e66a365

Jo De Corte

Biografie

Het is voor mij begonnen op jonge leeftijd toen ik al met veel aandacht luisterde naar de deejays van zeezenders, zoals Veronica en Mi Amigo, op mijn transistorradio. Samen met een goeie vriend gingen we met onze discobar allerlei feestjes opluisteren.

Gepassioneerd door de vrije radio, zette ik mijn eerste stappen in deze wereld op 18 jarige leeftijd bij radio Atlantis in Denderhoutem nu radio PROS. Daar kreeg ik de radiomicrobe te pakken.

In de jaren 80 het ik programma’s gepresenteerd bij onder meer, radio Avo in Affligem, radio Atlantis in Schepdaal en radio Contact Aalst.

In 1991 heb ik meegewerkt aan de oprichting van radio Avanti in Aalst, vroeger FM Aalst. Datzelfde jaar, bij de oprichting van radio Viva in Asse, werd ik gevraagd om het voormiddagblok van 9 tot 12 te komen presenteren. In de namiddag deed ik toen ook programma bij Stadsradio Halle.

In 1995 ben ik verhuisd naar Heusden-Zolder in Limburg en ging aan de slag bij radio Benelux in Paal-Beringen. Met de ervaring die ik reeds had opgedaan, ben ik een tijd programma verantwoordelijke geweest bij Benelux.

Ik woon nu in Oostende en ben daar ook nog actief bij radio Kompas.

Bij radio Golden Flash maak ik sinds 2016 programma’s, eerst met de “funfactory” nadien “viva romantica” en nu doe ik het programma “classic hit club” met alleen klassiekers van de jaren 60 tot de jaren 80, dit iedere zondagvoormiddag tussen 10 en 11 uur.

Naar boven

© 2022 Golden Flash. All rights reserved.
Made with ♥︎ by Digital Work.